Ümit Özat gerçek çirkin yüzünü göstermeye başladı. Ben zaten ne için geldiğini anlamadım. Takımı başarıya götürecek olsa bile bu adamdan gelecek başarıyı istemiyordum. Zaten uzun vadede başarılı olacağına inanmıyordum. Eldeki kadronun tam bir bağnaz inadına sahip İbrahim Üzülmez tarafından bilerek sabote edildiğini düşünüyordum. Ümit Özat ile ilk dönemde gelen olumlu sonuçlar, Ümit Özat'ın başarısını değil kadronun potansiyelini, İbrahim Üzülmez'in kötü niyetiyle beraber yetersiz yönetimini göstermişti aslında. O kadroyu bozunca Ümit Özat'ta takke düştü, kel göründü.
Bu adam yakışmıyor. 2000'de giderken kötü ayrılmıştı, sonrasında Gençlerbirliği'ni ne zaman hatırladı? Başımıza hoca oldu, ilk yarıda her şey iyiye giderken gerçek yüzünü belli etmiyordu. Şimdi, her kaybedilen maç sonrasında ayrı bir skandal demeç veriyor ve gerçek çirkin yüzü tüm hatlarıyla ortaya çıkıyor.
Ümit Özat'ı getiren İlhan Cavcav, Ümit Özat'tan daha büyük suçludur. Kimse de Ümit Özat'ın üzerine basarken, "rahmetli olsaydı bu adamın fişini daha Alanya'da çekerdi" demesin! Balık baştan kokar. Bu takım küme düşerse sorumlusu kesinlikle Ümit Özat değil İlhan Cavcav'dır. Devre arası takımı bozup, gelen parayı kâr sayacağına camiayı büyütmeyi hiçbir zaman düşünmemiştir. En büyük teminat taraftardır, camianın büyüklüğüdür, kasadaki para değildir. Güçsüz ve tepkisiz bir camia onun isteği değil miydi?