Merhabalar; öncelikle başkanımız İlhan Cavcav'a geçmiş olsun..Golde rahatsızlanıp nefes darlığı yaşamış, daha sonra 2 kez daha tekrarlanınca hastaneye götürmüşler durumu iyiymiş..Ben sizler adına da az önce kendisine bir not ilettim..
Gelelim maça daha doğrusu ben sadece tribünleri yazayım, futbolcular teknik heyet yönetim zaten pek çoğumuzca eleştirilebilen olgular..Ben bugün taraftarı eleştireyim..Maçın 25. dakikadan sonrasını tv den takip etme şansını buldum..Tribünlerde 20 bine yakın taraftar vardı; eğer yanlış analiz etmediysem saatli, sol kapalı, protokol, gecekondu'nun yarısı ve büyük ihtimal maraton ve bizim kapalıda da bir miktar gsli vardı; tahminim sayıları 12 bin civarındaydı..Gençlerbirliği ise 7-8 bin.. Pek çoğumuz yönetime bilet fiyatlarından yada gslilere bu kadar yer vermesinden şikayetçi olabilir..Ancak ilk önce şikayeti yani sorunu kendimizde aramalıyız.. Neden mi şimdi bazı nedenleri tek tek yazacağım ;
Gençlerbirliği Tribünlerinde şuan 10 aktif grup var (yada benim bildiğim) : Alkaralar,Kardeşler,Haydigençler,Karakızıl,Odtülü Gençler,Cephe,06,Taraftar Derneği,Seymenler,Dikmenli Şimşekler..Gel gelelim bu gruplar benim bildiğim kadarı ile hiç bir zaman ortak bir toplantı düzenleyip bir araya gelmediler..Sadece benim izinde organize ettiğim toplantılara 10 gruptan 7 tanesinin doğrudan 1 tanesinin kısmi katılımı oldu..Diğer 2 oluşumdaki dostlara da fikirlerini sorup toplantıda beyan ettim.. Şimdi konuyu şuraya bağlamak istiyorum; taraftar gruplarının kulüp politikasında nasıl etkisi olabilir ?
Çözüm öncelikle bazı durumlarda ortak tavır; yada çok seslilikten geçiyor; geçtiğimiz sezon tamamı satılan kombinelerin bu sezonda tamamının kısa sürede bittiğini biliyoruz..Peki neydi bizim görüşümüz ? Daha fazla basılmalı, kombinesiz taraftarlarımız kombine almalı vsvsvs.. Peki bu düşünceyi paylaşmamıza rağmen bir iki cılız kulübü arayıp sormak dışında taraftarlarımız ne yaptı ? Olması gereken şudur; bu oluşumdaki arkadaşların temsilcilerinin kulüp yönetimi ile görüşmesi, hatta bir adım ileri gideyim bir kaç kişinin yönetim kurulu toplantısına katılması.. Kulübe bazı politikalar sunmamız lazım dı; en son 2 sezon önce haydigencler'in bu tarz bir liste hazırladığını biliyorum..Etkili de oldu.. Peki bu sezon neler yapılmalıydı ?
1-)Sezon öncesi kulübe taraftar temsilcileri ile gidilip; kombine sayısının 10 bin seviyesine getirilmesi ve kombine reklamının gönüllü taraftarlarca yapılacağı söylenmeliydi (Gönüllük nasıl olur ? Afiş basmak, internetten duyurusunu yapmak vs.. )
2-)10 binlik kombine satıldığı zaman otomatik olarak kale arkası,maraton ve kapalının yüzde 80'ne yakını dolmuş olacaktı.. Bu tarz maçlarda en azından %50 ye %50 olacaktık..
3-)Görsellik: Gençlerbirliği tribünlerine gelen taraftarların geçtiğimiz 2004-2012 yılllarına göre hem sayılarında hem de maça gelirken atkı, forma ile gelmelerinde çok büyük bir artık mevcut.. Ancak maalesef tribündekileri organize edecek gruplarımızın birbirleri ile irtibat halinde olmayışı, yeni fikirler tezahüratların üretilmemesi ilk cümlede yazdığım güzel olgunun değerinin azalmasına yol açıyor..
4-)En son ne zaman "konfeti" attınız ? Yada ne zaman tüm tribün maçlardan önce tüm futbolcularımız çağırdı? Veya ne zaman maçtan 1 saat önce gidelim de arkadaşlarımızı görür hemde maçı değerlendiririz dediniz ?
5-)Gençlerbirliği'miz de yönetimi harekete geçirebilecek, hatta yönetimden daha güçlü bir statik yer işgal eden taraftar olgusunu pek çoğumuz es geçiyoruz...
Aslında yazılabilecek daha çok şey var; gs maçının 2. yarısında tribünlerden 2-3 kez haydii gencler dışında tezahürat gelmediğini mi yazayım; yoksa oyuna sonradan giren Burak Yılmaz için sarfedilen "sahtekar burak" ta ki enerji patlamasının , yada Burak'ı ıslıklarken ki isteğin gs ataklarını ıslıklamaktan aciz olduğunu mu ? Bu tarz maçların tamamında önceden toplantı yapılmazsa sonuç hiç bir zaman değişmeyecektir; bence herkesin şapkayı önüne koyup düşünmesi gerek, biz taraftarız bırakalım teknik heyet kendi işini kendisi yapsın; kongre üyesi de değiliz yönetimi de ne kadar eleştirsek boş..Ve keşke şu siteye teknik taktik yorum yazan arkadaşlar; bir günde taraftara teknik taktik yazsalar..Herkese iyi akşamlar..